Välkommen till Kvinna Skaraborg

Kvinna Skaraborg är en ideell politiskt och religiöst obunden förening för jämställdhet. Vi vänder oss till dig som är intresserad av utveckling, din egen såväl som samhällets.

Verksamheten

Föreningen har en kontinuerlig programverksamhet genom regelbundna föreläsningar, nätverksträffar, utbildningar samt tema- och inspirationsdagar vid olika orter i Skaraborg.

Föreningen har ett nät av kontaktpersoner i Skaraborgs olika kommuner för att skapa lokala nätverk och ta tillvara kvinnors frågor där de bor.

Huvudregeln är att allt arbete i Föreningen Kvinna Skaraborg sker ideellt. Om föreningen är i behov av att upphandla större inköp, varor eller tjänster kommer information om detta att läggas ut på hemsidan för att bereda möjlighet för alla medlemmar att lämna offert till föreningen.

Föreningen Kvinna Skaraborg strävar efter att påverka och öka jämställdheten i samhället även genom sitt medlemskap i i Sociala Ekonomins Nätverk Skaraborg (SENS), Sveriges Kvinnolobby (SKL) och som supporting member i European Women´s Lobby (EWL). Föreningen Kvinna Skaraborg fungerar ofta som remissinstans i jämställdhetsfrågor.

Idé- och företagsmässan arrangerades vartannat år sedan 1991. Mässorna fyllde en viktig funktion för kvinnor i Skaraborg och varit en källa till kunskap och inspiration. För att förnya sig beslutade föreningen 2005 att pröva nya vägar och i stället för mässor arrangera temadagar.

Löpande information om föreningen och aktuellt program ges på hemsidan, Facebook och Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.